Hovězí maso z našeho volného chovu
Na našich loukách chováme kusy, které jsou max. 24 měsíců staré, díky tomu máte jistotu, že maso bude krásně křehké.
Náš řezník vám připraví jakýkoliv druh masa, takže si pochutnáte na veverce, válečku, ořechu, květové špičce, ale i na klasice jako je třeba kližka. Nebo vám vysekne pořádný steak na gril, jako třeba T-bone, tomahawk nebo flank steak.
10 kg hovězího, to je pořádný kus masa. Vyzkoušejte náš hovězí balíček, který jsme namíchali tak, aby se vaření stalo zážitkem. Nakrmte celou rodinu na 100 různých způsobů.
Ideální volba pro ty, kteří mají menší mrazák, ale nechtějí přijít o prvotřídní kvalitu! Vybrané kusy šťavnatého hovězího masa vám přinesou výjimečnou chuť a skvělé kulinářské...
Hovězí zadní maso z volně chovaného chovu je považované za jedno z nejhodnotnějších částí hovězího. Vakuově baleno
Je to velmi lahodný kousek, který má delší vlákna a tak je krásně šťavnatý a křehký. Z masa vytvoříte skvělé omáčky, hodí se na špikování a dokonce i na malé steaky...
Charakteristické pro kližku je významné mramorování klihem, který jí dává nezaměnitelnou chuť, který vynikne především v guláši. Ideální je na dušení, do gulášů. Vakuově baleno
Je vhodné nejen na dušení a vaření, ale rovněž pro výrobu mletého masa a výrobků z něj. Nejlepší burgery jsou právě z krku. Vakuově baleno
I když je toto maso spíše tuhé, tak svalovým vláknům, které jsou krátké, je žebro skvělé na grilu, nebo pečené v pivu. Vakuově baleno
Pupek je maso ze spodních břišních svalů vhodný na rolády, kapsy či hamburgery. Vakuově baleno
Hovězí roštěná je nejdelší zádový sval, který se táhne podél páteře. Jedná se o sval, který není moc namáhaný a proto je maso velmi křehké. Od části krku je vysoký roštěnec...
Tento kus masa se nazývá špička a používá se na Stroganoff, nebo naškrabaný na tatarský biftek Vakuově baleno!
Tenderloin, nebo také Filet mignon je steak z prostřední části svíčkové, je relativně vysoký a je nezaměnitelný především svou křehkostí a šťavnatostí. Vakuově baleno!
Chuťově je steak jemný, proto je potřeba ho připravovat maximálně na medium Vakuově baleno!